18 tot 21 september 2023

Aquaculture Europe 23

Europese event van de Aquacultuur in Europa.

 

Onze pionier Proviron neemt deel aan de Europese conferentie Aquaculture Europe 2023.

Proviron op Aquaculture Europe 2023 - Wenen

Balanced Diversity in Aquaculture Development

Aquacultuur is ’s werelds meest diverse kweekmethode wat betreft het aantal soorten, teeltmethoden, intensiteitsniveau en gebruikte omgevingen. Er zijn aanzienlijke inspanningen geleverd om de soortendiversiteit te bevorderen, aangezien de wereldwijde aquacultuurproductie wordt gedomineerd door enkele tientallen soorten. De behoefte aan verantwoord gebruik van hulpbronnen, verbeterde efficiëntie en grotere weerbaarheid tegen toekomstige uitdagingen zoals ziekten en klimaatverandering vereisen een verdere diversificatie in de aquacultuur die verder gaat dan het soortniveau.

Diversificatie in de aquacultuur moet echter evenwichtig zijn, rekening houdend met de specifieke kenmerken van het gebied, de beschikbare natuurlijke hulpbronnen, de sociale realiteit en de behoeften van de kringloopeconomie. Diversificatie moet worden afgestemd op de plaatselijke omstandigheden, markttoegang en veerkracht. De balans tussen kleinschalige en grootschalige aquacultuurbedrijven en de activiteiten van verschillende watergebruikers zijn bijvoorbeeld belangrijke kwesties in de toekomstige ontwikkeling van de aquacultuur.

De AE2023, die plaatsvindt in de iconische Oostenrijkse hoofdstad Wenen, zal een perfecte ontmoetingsplaats zijn voor deze focus op diversificatie, en hoewel Oostenrijk een lage aquacultuurproductie heeft, heeft het plannen voor de ontwikkeling van bestaande en nieuwe productiemethoden en soorten en ligt het in het hart van Centraal-Europa, grenzend aan Duitsland, Hongarije, Tsjechië, Italië en andere Europese landen die zich richten op de ontwikkeling van aquacultuur.

Diversificatie is natuurlijk ook bijzonder relevant voor de mariene sector en de AE2023 parallelle sessies zullen het volledige bereik van de Europese aquacultuur wetenschappelijke disci-plines en soorten bestrijken en zullen bestaan uit ingediende mondelinge en poster presentaties. AE2023 zal ook een inter-nationale handelstentoonstelling, een forum voor de industrie, sessies en activiteiten voor studenten, satellietworkshops en updates over EU-onderzoek omvatten.

 

event data

MESSE WIEN EXHIBITION
Messepl. 1, 1021 Wien, Austria

18-21 september 2023