Vlaamse microalgen pionier

proviron

Proviron is een Vlaams chemisch bedrijf met focus op duurzaamheid en innovatie. De naam is de samentrekking van PROcess en enVIRONment. Al vanaf de start wordt ingezet op de optimalisatie van processen voor een duurzamere chemie.

Proviron MicroAlgae

Al in de jaren 80 ontwikkelde Proviron een proces om remvloeistof te recycleren en op te waarderen tot nieuwe grondstof voor remvloeistof. Daarnaast is het bedrijf ook gekend voor zijn bio-based weekmaker voor kunststoffen, componenten voor water gebaseerde verven, duurzame koelmiddelen voor warmtepompen en proceskoeling, milieuvriendelijke de-icing producten voor de luchtvaart en veevoederadditieven om preventief antibiotica gebruik te reduceren.

 

pioniers data

G.Gilliotstraat 60
2620 Hemiksem

De afdeling MicroAlgae van Proviron produceert ‘top quality’ microalgen op industriële schaal. De productie unit in Hemiksem is één van de grootste microalgen installaties in West-Europa. De eigen ontwikkelde technologie (ProviAPT) maakt het mogelijk om in een gegarandeerd pathogene vrije omgeving microalgen te kweken. 

Proviron levert ‘wetenschappelijke diensten’ om projecten op te schalen van concept tot industriële productie. Daarnaast is Proviron ook wereldwijd aanbieder van microalgen voor de aquacultuur. De gevriesdroogde microalgen worden ingezet in gespecialiseerde hatcheries voor scampi’s, zeekomkommer, vissen, tapijtschelpen, …

proviAPT - technologie

Advanced Photobioreactor Technology

INdoor vertical farming

De eigen ontwikkelde technologie (ProviAPT) maakt het mogelijk om in een gegarandeerd pathogene vrije omgeving microalgen te kweken. De unieke ‘vertical farming’ setup en een wetenschappelijke dienstenpakket laat toe om projecten tot 2x sneller van labo tot productie op grote schaal te ontwikkelen.

microalgen aquaculture

portfolio gedroogvriesde microalgen

Proviron MicroAlgen - NannoPrime

Nannoprime

freeze dried Nannochloropis
NannoPrime is het bewezen product voor de kweek en EPA pre-verrijking van rotiferen.


NannoPrime wordt sterk aanbevolen in de larvicultuur van vis en garnalen en bij de 'Green Water technique' toepassingen.
Proviron MicroAlgen - IsoPrime

IsoPrime

freeze dried Isochrysis
IsoPrime is het ideale product voor de DHA-verrijking van rotiferen.

Isochrysis is een essentieel voer voor de tweekleppige larvicultuur (oester, clam, coquille) en zeekomkommer. De microalg presteert ook goed in de vis- en garnaallarvicultuur en bij de 'Green Water Technique'-toepassingen.

proviron team

de bezielers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Mark Michiels

Gedelegeerd bestuurder

Luc Roef

product manager

Maarten Muys

senior researcher microalgae