schoonheidspecialist

microalgen olie

Microalgenolie houdt je huid gezond, gehydrateerd en soepel.

Algenolie is goed voor je huid omdat het de hoornlaag zacht maakt, het bevordert de doorbloeding van je huid en heeft een anti-aging werking.  Niet vreemd dus dat algenolie vaak voor producten voor de huid gebruikt wordt, voor huidverzorging en tegen cellulitis. Dankzij algenolie blijft je huid gezond, gehydrateerd en soepel.

"In de winterperiode krijg ik vraag klanten over de vloer met een uitgedroogde huid door de koude. Al na één behandelingssessie merkt de klant het verschil."
Mathilde
schoonheidsspecialiste

De juiste dosering heeft een bewezen positief effect op alle cellen in je lichaam. Je kunt algenolie alleen niet op je huid smeren. Oliën met een hoog percentage omega 3 reageren namelijk met de zuurstof uit de lucht. Door algenolie in te nemen verzorgt je huid van binnen en van buiten. Je huid ziet er jonger en gezonder uit door neutrale, natuurlijke algenolie op je huid te smeren.

Het nut van omega 3 in algenolie voor je huid

Voeding heeft veel invloed op je huid. Als je ongezond eet, zie je dat vaak ook terug aan je huid. Bij acne bijvoorbeeld speelt erfelijkheid een rol, maar ook de producten die je eet. Via ons ‘Westerse’ dieet krijgen we veel omega 6 binnen. Dat zit bijvoorbeeld in koekjes, chips, gefrituurd eten en sauzen. Dat teveel aan omega 6 zorgt ervoor dat je last kunt krijgen van huidontstekingen.

 Omega 3 is juist het meest gezonde vet en heeft meerdere gezondheidsvoordelen. Idealiter zijn beide perfect met elkaar in balans, maar bij de meeste mensen is dit bij lange na niet het geval. Vaak merk je aan je huid of beide met elkaar in balans zijn. Omdat veel mensen veel te veel omega 6 binnenkrijgen, is het belangrijk om ook voldoende omega 3 binnen te krijgen. De belangrijkste Omega 3 (EPA+DHA) vind je onder andere in vette vis (zalm, haring, makreel, sardientjes, ansjovis).. Lukt het je niet om voldoende van deze voedingsmiddelen binnen te krijgen? Dan is algenolie voor je huid een goed alternatief. Zeker als je een vegan leefstijl hebt en daardoor veel van bovenstaande voedingsmiddelen niet eet.

minder milieu impact

eiwit switch

gezondheid

Hoe komt algenolie tot stand?

Algenolie is vergelijkbaar met visolie, maar dan zonder vis. Algen zijn namelijk de enige plantjes die dezelfde omega 3-vetzuren bevatten als verse vis. De belangrijkste ingrediënten van algenolie is  olie van de algensoort Schizochytrium sp. Verder worden er, een natuurlijk rozemarijnextract, antioxidanten en een natuurlijk sinaasappelsmaakje toegevoegd om de Omega-3 te beschermen.

"Voor dit zuiver product worden geen vissen verwerkt"
Freddy
vegan