Vlaamse microalgen pionier
Rijtak
Een jong bedrijf dat gepassioneerd microalgen kweekt in glazen bioreactoren. Het doel is om ecologisch en voedselveilig een alternatief voor eiwitten en omega 3 te produceren.

In ons huidig glastuinbouwbedrijf kweken we tomaten en paprika en streven we al verschillende generaties naar een gezond product op de voedselmarkt. Door de jaren heen hebben we leren omgaan met de problematiek rond water- en energieverbruik.
De traditionele teelten blijken echter onvoldoende om de noden van de Vlaamse bevolking op te vangen. Daar ontstond de passie voor microalgen, een micro plant met een enorme voedingswaarde. Deze teelt past perfect in onze bedrijfsvisie.
pioniers data
Er zijn ook verschillende klimaatvoordelen gekoppeld aan het telen van microalgen in Vlaanderen zoals minder import van eiwitten dus kleinere voetafdruk, minder verbruik van water dan de traditionele teelten, nuttig gebruik van landoppervlakte om een bepaald niveau van eiwitten en vitaminen te telen. Het systeem past perfect in ons huidige bedrijf, namelijk een glastuinbouwbedrijf met de teelt van tomaten en paprika’s.
teelt methode
gesloten glazen bioreactor
rijtak teelt zijn microalgen in een gesloten bioreactor.
De microalgen worden in serres gekweekt in een gesloten bioreactor zodanig dat we controle hebben over de omgeving(garantie op voedselveiligheid) en de voedingswaarde van het eindproduct (een constant % van eiwitten, vitaminen, mineralen en gezonde vetten).
We hebben voorlopig gekozen voor Spirulina, een draadvormige microalg die reeds gekend is op de Europese markt. Door het microklimaat in onze serre kunnen we bijna het hele jaar door product leveren. De Spirulina wordt ofwel vers geoogst, vacuüm verpakt en diepgevroren bewaard, ofwel gevriesdroogd en gemalen tot poeder.

productengamma
producten in de kijker

Microalgen pasta

microalgen poeder
Rijtak team
de bezielers
Omdat wij de essentiële eigenschappen optimaliseren en de ecologische productie voortdurend verbeteren.