vlaamse microalgen pionier

aLgriculture

De familie Heirbaut is al decennia lang bekend voor haar boerderij met de heerlijkste melk en zuivelproducten. Sinds het bedrijf geleid wordt door Kris en Ginny, staat bovendien agro-ecologie centraal. Het toppunt van hun innovatie vind je echter achter de boerderij: verticale tuinbouw met algenteelt!

Heirbaut aLgriculture logo

Door algen te telen speelt Heirbaut aLgriculture in op de maatschappelijke vraag naar meer plantaardige eiwitten.

Algen kennen vele toepassingsmogelijkheden en zijn echte superfoods: ze zijn rijk aan eiwit en het zijn krachtige anti-oxidanten. Ook brengen algen veel mineralen aan en zijn ze een bron van omega3 vetzuren. Bovendien bevat de alg chlorella ook vitamine B12, zeker niet onbelangrijk!

pioniers data

Veldstraat 218
9140 Temse

 

Heirbaut aLgriculture kweekt chlorella in een waterbesparend systeem. Onder invloed van het natuurlijke zonlicht doen algen aan fotosynthese, hierbij breken ze CO2 af en zorgen ze voor zuurstof.

teelt methode

CO2 vanuit groene stroom productie

PUZZELSTUKJE in CIRCULAIRE LANDBOUW

De CO2 die vrijkomt bij de productie van onze groene stroom wordt afgevangen en gezuiverd. Vervolgens wordt deze aangewend als medium voor de algenteelt.

productengamma

producten in de kijker

Kaas met Vlaamse MicroAlgen

ALGEN KAAS

made in Belgium
Vlaamse Algenkaas: een rauwmelkse kaas waaraan gedroogde algen zijn toegevoegd. Deze kaas is prachtig gemarmerd. Verkrijgbaar in bolletjes van 650g of in vacuüm verpakte blokjes van ongeveer 200g/stuk.
Wafels met Vlaamse MicroAlgen

algen wafelmix

pannekoeken deeg
Mix voor pannenkoeken met algen en Mix voor Brusselse wafels met algen: enkel water toevoegen en het bakplezier kan beginnen.

Heirbaut team

een ijzersterk duo

Op onze boerderij doen we meer dan louter voedsel produceren.

Wij zijn melkveehouder, korte-ketenaar, landbouwer/landschapsbouwer, algenboer, mestverwerker, carbon farmer én belever van het buitenleven.

Kris Heirbaut - Heirbaut aLgriculture

Kris Heirbaut

CCO & Communications

Ginny de Meulemeester - Heirbaut aLgriculture

Ginny de Meulemeester

CFO