Wanneer | 14 mei 2024 – 10u tot 15u30
Waar | VAC Gent – Kon. Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent
Inschrijven | inschrijventot en met 7 mei
event data
Programma:
9.30 | Ontvangst met koffie en thee
10.00 | Project in de kijker MicroAlgen met ESsentiële TROeven (MAESTRO) – Opschalen van de microalgenketen in Vlaanderen.
- Marktonderzoek – Michelle Lenaerts (Thomas More – Expertisecentrum Duurzaam Ondernemen en Digitale Innovatie)
- Microalgen: novel Food & bio-label – Floris Schoeters (Thomas More – Expertisecentrum Duurzame Biomassa en Chemie)
- Telers van microalgen aan het woord – Mia De Vos (Rijtak) en Kris Heirbaut (Heirbaut aLgriculture)
11.00 | Pauze
11.15 | Project in de kijker
C3Weed – Kennisgebaseerd gebruik van zeewier in voedingstoepassingen gebaseerd op techno-functionele, nutritionele en sensorische eigenschappen.
- Projectvoorstelling – Imogen Foubert (KU Leuven Kulak – Food & Lipids), Yves De Bleecker (Hogeschool VIVES – Research Group Food) en Ilse Fraeye (KU Leuven Gent – MTSP)
Zeewier in de kijker:
• Belgische pionier in de teelt van dulse op het vasteland – Sander Steenacker (OceanBites)
• Zeewier in eigen voedingsketen – Anna Gryseels (Colruyt)
12.15 | Lunch & postersessie
- Heb je zelf een poster en wil je deze tentoonstellen? Geef dit door bij je inschrijving!
13.30 | Interactieve sessies over micro- en macroalgen:
- Voedingsapplicaties
- Wetgeving en voedselveiligheid
- Opschaling en stabilisatie
- Consumentenacceptatie en prijszetting
14.30 | Keynote
Zeewier als voedsel: navigeren op inhoudsstoffen – Dorien Derksen (Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee – NIOZ)
15.00 | Netwerkdrinks & algenhapjes
15.30 | Einde